Hlavní stránka Oznamovací systém dle zákona č. 171/2023 Sb.

 

Pravidla pro podání oznámení

ve smyslu zákona č. 171/2023 Sb., o ochraně oznamovatelů (dále jen „Zákon“)


Oznamovatel

Oznamovatelem je každý zaměstnanec nebo fyzická osoba, která se v souvislosti s výkonem či ucházením se o práci, dobrovolnickou činnost, odbornou praxi nebo stáž pro/u Odenwald CZ s.r.o., IČO: 27301541, se sídlem Tušimice 14, 432 01 Kadaň, společnosti zapsané u Krajského soudu v Ústí nad Labem pod sp. zn. C 23316 (dále jen „Odenwald CZ s.r.o.“), dozvěděla o protiprávním jednání, které porušuje příslušný právní předpis, a tuto skutečnost hodlá oznámit či oznámila Odenwald CZ s.r.o.

Od osob neuvedených v předchozí větě Odenwald CZ s.r.o. oznámení nepřijímá.


Komu lze oznámení podat:

Příjmem oznámení byly jako příslušné osoby pověřeni:

· Miroslav Pöschl, technický manažer Odenwald CZ s.r.o.

Telefonní kontakt: +420 607 057 263

· Anna Pleštilová, DiS., referentka personalistiky a financí Odenwald CZ s.r.o.

Telefonní kontakt: +420 702 159 827

Společná e-mailová adresa pro příjem oznámení zní následovně: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .


Způsoby podání oznámení:

Písemně:

· na adresu Odenwald CZ s.r.o., Tušimice 14, 432 01 Kadaň, k rukám pana Miroslava Pöschla

nebo paní Anny Pleštilové, DiS, případně

· na e-mailovou adresu uvedenou výše.

Na obálku/do předmětu e-mailu, prosím, uveďte „Oznámení“. Za účelem další komunikace s Vámi, prosím, uveďte Vaše jméno, příjmení a datum narození, případně jiné údaje prokazující Vaši totožnost.

Ústně:

· telefonicky na kontakty uvedených příslušných osob, případně

· osobně – v případě zájmu o tento způsob podání oznámení, prosím, kontaktujte jednu z příslušných osob způsobem uvedeným výše.

O ústním oznámení se pořídí zvuková nahrávka nebo záznam, přičemž zvukovou nahrávku je možné pořídit pouze se souhlasem oznamovatele. K oběma způsobům záznamu podání ústního oznámení má oznamovatel právo se vyjádřit.


Doplňující informace

Odenwald CZ s.r.o. je povinna Vaše oznámení přijmout a o jeho přijetí Vás do 7 kalendářních dnů informovat. Následně bude Vaše oznámení prošetřeno a nejpozději do 30 dnů od jeho přijetí budete o výsledku šetření informován/a. U skutkově nebo právně složitých případů lze lhůtu uvedenou v předchozí větě prodloužit až o 30 dnů, nejvýše však dvakrát. O prodloužení lhůty a jeho důvodech musí být oznamovatel informován před uplynutím lhůty.

V případě anonymních oznámení není Odenwald CZ s.r.o. povinna postupovat vůči Vám dle Zákona, ledaže později dojde k zjištění Vaší totožnosti.


Komu jinému lze oznámení podat

Oznámení lze učinit i prostřednictvím vnějšího oznamovacího systému zřízeného Ministerstvem spravedlnosti České republiky.

 

 
Copyright © 2024 Odenwald CZ s.r.o.. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS. Created by OTNet.